Tallista

© J. Toffi       © J. Toffi      © J. Toffi       © J. Toffi

     

Tallimme sijaitsee virtuaalisessa Saksassa Trier nimisessä kaupungissa aivan Luxemburgin rajan tuntumassa. Näyttävä pensasaita rajaa pihapiirin ja jättää sisälleen siistin laatoitetun tallialueemme. Pihapiirin keskiössä on suuri valkoinen suorakaiteen muotoinen tallirakennus, jossa on sekä oreille että tammoilla omat käytävät. Molemmilta käytäviltä löytyy kolme pesukarsinaa sekä solarium kuivattelua ja lihasten lämmittelyä varten, sekä tammatallista löytyy kolme valvontakameroin varustettua tilavaa varsomiskarsinaa. Käytävien risteyskohdassa on suuri varustehuone, josta löytyy jokaisen tallin asukkaan varusteet. Varustehuoneen yhteydessä on kauttakulku työntekijöiden taukotiloihin, sekä toimistohuoneeseen.

Tallirakennuksen takana on täysmittainen valoisa, lämmitetty maneesi. Maneesin lyhyet sivut ovat peiliä, jolloin esimerkiksi istunnan tarkastaminen peilin kautta onnistuu helposti. Toisen pitkän sivun varrella on katsomo, josta maneesissa tapahtuvaa treeniä on hyvä seurata. Suoraan tallin takana on kouluaidoin aidattu kenttä, jonka toista sivua kehystää kauniit kirsikkapuut, jotka kesällä kukkii vaaleanpunaisessa näyttävässä kukassa. Lisäksi tallilta löytyy hyväkuntoisia maastopolkuja kauniissa ympäristössä, jotka mahdollistavat myös maastossa treenaamisen, tai ihan vain päiväkävelyllä käymisen.

     

© J. Toffi       © J. Toffi      © J. Toffi       © J. Toffi

Henkilökunta

© J. Toffi Koko paikkaa pyörittää ja hallitsee Maura, reilu kolmekymppinen esteetikko ja lievästi neuroottinen perfektionisti.
Pinnallisesta olemuksesta huolimatta Maura on todella älykäs. Hän puhuu vähän, mutta suunsa avatessaan täyttä asiaa. Itsekriittinen ratsastaja, tiukka perfektionisti, jolla tavoitteet korkealla. Takana monia menestyksekkäitä kilpailuvuosia, ja tavoitteena pysyä mukana menossa vielä pitkään. Oman treenaamisen ohella valmentaa joskus ja jouluna joitain ratsastajia.

     

© J. Toffi Riley on Mauran brother from another mother - tai oikeastaan sister. Tytöt eivät ole mitään sukua keskenään, mutta ovat tunteneet lähes lapsuudesta asti. Riley on Mauraa kuusi vuotta nuorempi, jonka takia hänet tunnetaankin tyttöjen välisissä yleiskeskusteluissa pentuna. Riley oli mukana suunnittelemassa Heidseckin perustamista ja onkin toiminut Mauran henkireikänä koko heidän tuntemisen ajan. Riley ratsastaa ohella tallin hevosia ja kilpailuttaa niitä, mitä Maura ei ehdi (/halua) ratsastaa.

Tyttöjen lisäksi tallilla pyörii sekalainen seurakunta groomeja ja tallityöntekijöitä, jotka hoitavat hevosia ulos ja sisälle, ja huolehtivat tallin yleisestä siisteydestä ja hevosten ruokinnoista ja rutiineista. Lisäksi paikalta löytyy tarvittaessa eläinlääkäri, kengittäjä ja muita hevosten yleisestä hyvinvoinnista huolehtivia henkilöitä, kuten hieroja.